• info@reeixida.cat    
Els protagonistes:  Fundadors  /  Grups d'acció  /  Delegats a l'estranger  /  Noves i velles generacions  /  Passos de frontera

Estàs a: Els protagonistes / Noves i velles generacions / Flora Marquès i Carrera
Flora Marquès i Carrera (Begur, 1928 – 8/12/1987)

Flora Marquès i Carrera

Nascuda a Begur (Baix Empordà) l'any 1928, filla de l'alcalde de la vila durant la República.


Es va traslladar a Barcelona per treballar, i va ingressar al Front Nacional de Catalunya de la mà de Josep Maria Casablancas.


Va acollir a casa seva, situada al carrer Maó de Barcelona, una multicopista que a partir dels anys seixanta el FNC utilitzava per editar les seves publicacions clandestines, els clixés de les quals eren picats per ella. Sola o ajudant-se d’en Casablancas, se’n cuidaven de retornar la màquina a l’amagatall on estava camuflada junt amb tot el paper i la tinta que feien servir.


A casa seva es van editar butlletins, manifestos, octavetes i altres textos d'organitzacions com la Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya (FNEC), campanyes com la de suport a l'Abat Escarré, revistes com Esquerra que el FNC va editar pel País València i moltes altres.


Durant prop de vint anys va dur a terme les tasques encomanades per la direcció del FNC d'editar el material i dur-lo al seu contacte, Robert Surroca, que d’aquesta manera ho distribuïa als canals oportuns. Va emprar el sobrenom de 'Montse'.


El 8 de desembre de 1987 va morir a la seva vila natal de Begur.